top of page

Vaikka Niko aloitti itse kartingin vasta pari vuotta sitten, on innostus moottoriurheilua kohtaan alkanut jo paljon nuorempana, jolloin hän seurasi tiiviisti Formula 1-kisoja isänsä kanssa.

 

Vuonna 2022 Niko aloitti kartingin ja harjoitteli kotiseudun radoilla Ulvilassa, Porissa ja Kokemäellä. Muutama harjoituskilpailu osoitti, että ajallisesti oltiin vielä kilpakumppaneita perässä, mutta asia oli odotettavissa ja kasvatti motivaatiota harjoitella enemmän.

 

2023

Nikon otteet radalla paranivat ja kehittyivät, mitä enemmän kierroksia saatiin alle ja kaudeksi 2023 päätettiin lähteä ajamaan Rotax Max Challenge Finland -sarjaa. Tuloksena oli sarjan 11. sija Mini Max -luokassa, mutta mikä tärkeintä, Niko vakiinnutti vauhdillisesti paikkansa kärkikymmenikössä. Varsinkin sadekelillä Niko osoitti poikkeuksellista nopeutta.

 

2024

Alkavalla kaudella Niko jatkaa Rotax Max Challenge Finland -sarjassa, mutta luokka vaihtuu Mini Maxista astetta ylöspäin, Junior Maxiin. Tavoitteena on kasvattaa vauhtia ja oppia uusia asioita moottoriurheilusta. Myös uudesta valmennuksesta on tavoitteena ottaa kaikki mahdollinen oppi.

 

Niko on harrastanut monipuolisesti eri lajeja pienestä asti. Monipuolinen urheilutausta edesauttaa nopeaa kehittymistä myös kartingissa. Hyvän fyysisen kunnon perustana ovat olleet mm. jääkiekko, paini ja salibandy. Nyt kartingin rinnalle on tullut talvilajiksi crossfit. Uudesta talvilajista innostunut Niko taistelee Toiminnallisen Urheilun SM-mitaleista helmikuussa, ennen karting-kauden alkua.

Niko

bottom of page